Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

Pikantna šunka

Za Velikonočne praznike poleg potice ne sme manjkati na mizi tudi šunka, ki jo lahko pripravimo in postrežemo na različne načine.

  • Aparati: ORIGINAL ...

SESTAVINE:

  • 1 kg prekajene šunke
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 1 l juhe
  • 3 lovorove liste
  • 4 kisle kumarice
  • 6 brinovih jagod
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica gorčičnih semen
  • sol, poper
  • sveži hren

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

V osnovni posodi z nožem na 3. hitrosti sesekljamo čebulo in korenček. V loncu zavremo juho in vanjo položimo šunko in dodamo sesekljano čebulo in korenček  v juho k šunki, dodamo še  preostale začimbe in vse skupaj kuhamo cca 50 minut.
V osnovni posodi z nožem zmešamo gorčico, gorčična semena in med. Meso vzamemo iz juhe , odrežemo kožo in jo premažemo z medeno mešanico. šunko položimo v pekač in  pečemo v pečici 30 minut.
Iz osnovne posode vzamemo nož, vstavimo adapter in rezalno strgalno ploščo , obrnjeno za strganje na vrhu.Hren ostrgamo in ga naribamo na 2. hitrosti ( počasi potiskamo skozi odprtino na pokrovu).
šunko narežemo na debelejše rezine, zraven ponudimo nariban hren in trdo kuhana jajca. Pa dober tek!

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti