Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

ZVITKI Z JAJČEVCI -. ZA PREDJED, ALI GLAVNO JED

ČUDOVITA  IDEJA  ZA  VROČE POLETNE DNI , LAHKO PREIZKUSITE TUDI NA PIKNIKIH...

Sestavine:

  • 1 jajčevec (melancana)
  • sol, poper
  • 2 manjši čebuli
  • 2 stroka česna
  • 250 g mešanega mletega mesa
  • šopek peteršilja
  • 125 g kozjega sira
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 1 žlička bazilike, origana


Jajčevec operemo  in narežemo po dolgem  na  tanke rezine,  ki jih potresemo s soljo.
V osnovni posodi z nožem sesekljamo čebulo in česen. V ponvi segrejemo maščobo in prepražimo mleto meso (v kolikor nimamo že zmletega , ga lahko zmeljemo z robotom v osnovni posodi na 3. ali 4 hitrosti. Predhodno meso narežemo na kocke), dodamo sesekljano  čebulo in česen, po okusu solimo in popramo. Pražimo (vmes mešamo) cca 5 minut.  Nato odcedimo maščobo in pustimo ,da se ohladi.
Med tem časom v osnovni posodi z nožem sesekljamo peteršilj - na 3. hitrosti in nato dodamo še olive in jih zmeljemo na 2. ali 3. hitrosti - odvisno ali želimo imeti večje ali manjše kose.
Ohlajeni masi dodamo peteršilj, mlete črne olive in nadrobljen kozji sir.
Z nadevom napolnimo vsako rezino jajčevca , ter zvijemo v zvitek , ki ga spnemo z zobotrebcem. Zvitke pokapljamo (malo) z olivnim oljem in jih  spečemo na žaru, da se zmehčajo in zlato zapečejo.
Zvitke lahko postrežemo  z omako po naši želji ali pa s paradižnikovo salso  , prileže se pa tudi solata.
Uživajte v dobrih okusih!!!

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti