Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

KRUH Z OLIVAMI

  • 400 g moke
  • 20 g kvasa
  • 1 žlička  soli
  • ščepec  sladkorja
  • 50 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 50 g črnih oliv (brez koščic)
  • 250 g mlačne vode

V osnovni posodi z nožem najprej  na grobo sesekljamo olive na 2 . hitrosti in jih stresemo iz posode.
V posodo stresemo moko, kvas , sol, sladkor , pokrijemo s pokrovom , nastavimo 4. hitrost in ob delovanju vlivamo mlačno vodo. Testo dobro pregnetemo (ko se naredi kepa je testo gotovo). Nastavimo pulzno delovanje in vmešamo sesekljane olive . Testo z olivami vzamemo iz posode in ga damo vzhajati toliko časa, da se približno podvoji.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo na 4. hitrosti in oblikujemo v podolgovato štruco, ki jo damo v naoljen pekač škatlaste oblike. Pustimo da še vzhaja . Vzhajano postavimo v ogreto pečico in pečemo pri 225 stopinjah približno  45 minut. 

Čudovit kruh , zelo hitro in enostavno pripravljen,  kateremu se čudovito poda pršut in kozarček terana.  Seveda pa je zelo slasten že sam, da ga lahko pojemo tudi brez prilog.

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti