Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

POLPETE, POSTREŽENE Z BUČKAMI

Polpete  z zelenjavo , jed kot nalašč za vroče poletne dni...

Sestavine:

  • 600 g mešanega mletega mesa
  • 1 staro žemljo ali kruh
  • 1 jajce
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • kari
  • sol, poper
  • 600 g bučk
  • 2 žlici kisle smetane
  • olje
  • 1 žlica masla

Staro žemljo ali kruh namočimo.
V osnovni posodi najprej sesekljamo česen in čebulo. Polovico čebule vzamemo iz posode. Nato v osnovno posodo stresemo k čebuli in česnu mleto meso (meso lahko zmeljemo tudi sami z robotom na 3. ali 4. hitrosti), dodamo jajce, ožeto žemljo ali kruh, sol, poper, kari in avtopulzno vse skupaj dobro premešamo, da dobimo maso.  Iz mase (z vlažnimi rokami) oblikujemo polpete in jih  na vročem olju pečemo - na vsaki strani po cca 5 minut.
Bučke operemo in z rezalno-strgalno ploščo (debelejše rezanje) narežemo na rezine. V ponvi stopimo maslo in na njem podušimo preostalo čebulo, ki smo jo vzeli iz osnovne posode. Dodamo narezane bučke in dušimo 5 minut. Dodamo kislo smetano in začinimo s soljo in poprom.  Bučke postrežemo s polpetami, po želji okrasimo z narezanim  češnjevim paradižnikom.  Zelo okusna in zelo hitro pripravljena jed - kosilo.  Dober tek!!!

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti