Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

TELEČJA JETRCA Z JABOLKI IN ČEBULO

 

Za spremembo si privoščimo jetrca malo drugače:

Sestavine:

  • 500 g telečjih jeterc
  • 2 čebuli
  • 2 jabolki
  • 3 žlice moke
  • 4 žlice masla
  • limonin sok
  • sol, poper, majaron

V osnovno posodo vstavimo adapter in rezalno-strgalno ploščo z debelejšo stranjo rezanja in drobnejšim strganjem (obrnemo na rezanje).  Narežemo jabolka na 2. hitrosti na debelejše rezine, ki jih stresemo iz posode in pokapljamo z limoninim sokom. Nato narežemo še čebulo.
Jetrca na hitro oplaknemo, osušimo, odstranimo žilice in kožo ter narežemo na rezine. Moko zmešamo s soljo in poprom in v njej povaljamo jetra. V ponvi segrejemo 2 žlici masla in jetra popečemo približno 3 minute z vsake strani. Jetra vzamemo iz ponve in jih shranimo v segreti pečici.
V ponvi segrejemo preostalo maslo in na njem z obeh strani opečemo rezine jabolk in jih položimo na jetra , ki so v pečici.
Na maščobi prepražimo še čebulo in jo skupaj z jetri in jabolki razporedimo po krožnikih, ter postresemo z majaronom.
Poleg  se prileže svež kruh ali pa krompir.

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti