Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem
Domov   |   Kazalo   |   Kontakt

 

PISANA ZELENJAVNA PIZZA

 

Ko nam ostanejo  ostanki zelenjave in sira si lahko v nekaj pičlih minutah  pripravimo slasten košček italijanskega zalogaja-
Pizzo,  pa poskusimo:

Sestavine:

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 5 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 200 g skute
  • origano
  • 1 strok česna
  • 130 g mozzarele
  • 100 g  gavde (lahko tudi drug sir)
  • 500 g  pelatov
  • 50 g paradižnikove mezge
  • 250 g koruze
  • 2 čebuli
  • 100 g šampinjonov
  • 1 zelena in 1 rdeča paprika

V osnovno posodo z nožem stresemo moko , pecilni prašek, jajca , origano, skuto, sol, poper in zmešamo na 3. hitrosti. Skozi pusher vlijemo olje in pustimo, da se vse pregnete v gladko testo. Testo razvaljamo in damo na pekač , obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V osnovni posodi z nožem najprej sesekljamo česen na 3. hitrosti, nato dodamo pelate in paradižnikovo mezgo, 1 žlico origana, sol, poper, ter vse skupaj dobro premešamo in enakomerno premažemo testo.
Sir (ostanke ki jih imamo) zmeljemo v osnovni posodi na 4. hitrosti, mozzarelo  narežemo na kocke (lahko jo tudi zmeljemo v osnovni posodi  z nožem). Zelenjavo narežemo na trakove, čebulo na obročke in jo porazdelimo po pizzi. Potresemo s sirom in  damo v pečico. Pečemo približno  20 minut. Po pizzi lahko potresemo tudi s svežimi lističi bazilike.
Ponudimo lahko vročo, prija pa tudi hladen kos.  Buon apetit!!!

Izdelava spletnih strani: Supernet.si
ROBODOM d.o.o, Liminjanska 96, Lucija, 6320 Portorož, Tel.: 01 511 15 24, Fax: 01 511 12 24, E-mail: robodom.si@gmail.com | Politika zasebnosti